Majoritatea oamenilor

Majoritatea oamenilor nu se întorc spre interior decât când și-au luat multe șuturi de la viață. Abia atunci se întorc spre interior. Binecuvântat e cel care nu are nevoie de multe șuturi, ci se va întoarce spre interior din experiență. Din faptul că observi lumea și îți dai seama că lumea nu are ce să îți ofere. Tu vei fi unul din o mie care vor începe să caute fericirea înlăuntru….

Cum începi să cauți? Întorcându-te spre interior. Cu alte cuvinte până acum erai orientat spre lume, spre exterior. Căutând în afară fericirea. Și astfel lumea te-a rănit în multe feluri. Devenind frustrat și dezamăgit. Fericit uneori. Și apoi iar dezamăgit. Dar cel care s-a întors spre interior ignoră lumea cu orice ar veni. Acesta devine egal în conștiință. Nu mai e rănibil. Lumea nu îl mai poate înspăimânta. Nu contează ce i-ar arăta.
O ființă care s-a întors spre interior câțiva ani și a rămas focalizat în centrul inimii devine radios de fericit în orice condiții. Nu mai e nicio diferență dacă e război sau pace în lume. Nu mai e nicio diferență dacă medicul ți-a zis că ai cancer și mai ai trei zile de trăit sau că vei rămâne la pat pentru cincizeci de ani. Cade orice astfel de gândire. Cel care s-a întors spre interior nu va mai gândi în felul ăsta. El a devenit stabilizat în Sine, în conștiință. În fiecare zi totul este bine. În fiecare moment totul este frumos.
Dar totuși pentru a deveni astfel trebuie să ai un foc sincer înlăuntrul tău pentru realitate, pentru adevăr. O dorință arzătoare pentru adevăr în interior. Dar trebuie să vrei asta mai mult decât orice din lumea asta. Nu pretinde ci chiar dorește asta.
E ca în povestioara pe care o mai zic din când în când despre tipul care merge la un maestru și maestrul îi zice lucrurile de care vorbim noi acum. Trebuie să ai o dorință intensă pentru adevăr și îl vei dobândi. Și discipolul zice: „Maestre, cum obții dorința asta, cum se simte asta?” Și a continuat să îl cicălească pe maestru toată seara. La sfârșitul satsang-ului maestrul îi zice acestui discipol: „Urmează-mă”. Și l-a dus la lac, și i-a zis să se uite în lac și l-a îmbrâncit în apă. Apoi l-a ținut cu capul sub apă până aproape s-a înecat și apoi l-a ridicat de păr și l-a întrebat: „Ce ți-ai dorit mai mult decât orice când erai sub apă, înecându-te?” Desigur discipolul nu putea să vrea decât aer așa că a zis: „Aer, aer.” Înțeleptul i-a spus: „Atunci când vei dori adevărul așa cum ți-ai dorit aerul, atunci îl vei dobândi.”
Meditați la asta.
Când vrei adevărul, când vrei realul așa cum vrei aerul când te îneci, atunci îl vei dobândi imediat. Cu alte cuvinte devii realizat-de-Sine imediat. Te vei trezi imediat. Asta e!
Mereu mă întrebați: „Robert, când mă voi trezi?” Eu vă spun că chiar acum. Dacă vei vrea să te trezești la fel de mult cum vroiai aerul, atunci te vei trezi. Atunci când te trezești îți dai seama că de fapt niciodată nu ai fost adormit. Mereu ai fost treaz. În acel moment moartea nu va mai fi o problemă pentru tine. Trupul tău nu va mai fi niciodată o piedică în niciun fel. Oamenii nu te vor mai înspăimânta vreodată. Pofta și lăcomia nu vor mai face parte din viața ta. Și vei fi complet liber, total liber. Ai devenit realitatea absolută, pura conștiință, Dumnezeu. Ai devenit sat-cit-ananda și esența ta e pretutindeni. Ai devenit atot-pătrunzător. Ai devenit totul și peste tot. Ai devenit păsările, frunzele, gândacii, universul, planetele. Ai devenit la modul virtual totul din acest univers. În acel moment vei ști că tu ești universul. Nu vei afirma asta sau să vorbești despre asta, vei deveni asta. Ai devenit realitatea ultimă. Dar acum vezi ce ai de făcut ca să devii asta. Simplu.
Trebuie să ai o dorință imensă. Trebuie să ai această dorință arzătoare pentru libertate, pentru realitate, pentru adevăr. Când ai această dorință imensă lucrurile se întâmplă ca să te împingă mai departe pe cale. Vei fi atras de lucrurile potrivite care vor face această dorință mai ușoară pentru tine. Vei observa că vei renunța la vechii prieteni. Renunți la vechile obiceiuri. Vrerile se schimbă. Se întâmplă de la sine. Spus cu alte cuvinte, tot ce trebuie să faci e să ai această dorință ca de aer, așa de intensă trebuie să fie. Nu vorbesc de o dorință intensă trecătoare. Ca atunci când vrei să vezi un film și zici: „Vreau să văd filmul ăsta azi”. Dar dacă nu ai timp pentru asta apoi uiți, că nu înseamnă ceva pentru tine, vine și pleacă. Vorbesc de o dorință uriașă în inima ta să fii liber. Total și absolut liber. Și dorința asta va împiedica orice alte dorințe din viața ta. Va deveni mai puternică decât îngrijorările tale.
Să spunem că ești îngrijorat de mariajul tău, ești îngrijorat de boala ta, ești îngrijorat de războaiele din lume. Când ai această dorință imensă pentru a cunoaște adevărul toate lucrurile astea dispar. Nu e ca și cum nu îți pasă. Dezvolți o foarte mare compasiune, o iubire imensă pentru orice vine de la sine.
Deci dacă vrei să știi dacă ești corect pe cale, privește la viața ta acum și privește la viața ta în urmă cu un an. Privește retrospectiv. Încă mai vreau lucrurile ce le vroiam acum un an? Încă mai am aceleași sentimente față de persoane, locuri și lucruri pe care le aveam acum un an? Încă îmi mai fac griji de trupul meu, de trupul altuia? Sau îmi fac griji pentru ceva? Lucrurile mă cam deranjează, supără, enervează? Sunt încă supersensibil, mă gândesc că oamenii vorbesc despre mine tot timpul? Încă mai judec? Întreabă-te lucrurile astea. Investighează-te, vezi de unde vii. Ce se întâmplă cu adevărat înlăuntrul tău?
Dacă lucrurile astea pe care le-am menționat sunt cu adevărat active înăuntrul tău atunci înseamnă că nu îți faci tema. Și prin a nu-ți face tema vreau să spun că nu ai această dorință imensă de a fi liber. Nu faci introspecția: „Cine vrea lucrurile astea?” Nu te întrebi în interior: „Cui apar aceste lucruri? Cine experimentează aceste suferințe? De unde apar ele? Cum le-am căpătat?”
În loc de asta tu nu faci absolut nimic. Doar iei viața așa cum vine și cum o fi. Și te îngrijorezi când ceva rău se întâmplă, te bucuri când ceva bun se întâmplă. Dar vă spun în seara asta să vă luați viața în stăpânire. De tine depinde să ai control complet al vieții tale. Tu ești acela.
Nu vei ști niciodată cine ești dacă nu îți controlezi pe deplin viața. Nu îți dai seama că tu ești acela. Cel puternic, cel plin de bucurie, cel liber, cel iubitor.
Amintește-ți că atunci când te trezești nu mai ai o identitate a lui „eu” sau „al meu” sau „mie”. În loc de asta te-ai expansionat. Pătrunzi întregul univers. Tu ești întregul univers, el apare din tine. Tu ai dat naștere întregului univers. Doar tu faci asta. Și devii radios de fericit. Fericire radiind. Și lumea asta nu are nimic de-a face cu fericirea ta. Și totuși tu devii fericit în această lume.
~Robert Adams ~

Reclame
Explore posts in the same categories: Iubire si Lumina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: