Sahashrara- Chakra , Chakra Coroana – Racordarea la Divinitate

Sahashrara- Chakra , Chakra Coroana – Racordarea la Divinitate
“Cea de-a saptea chakra reprezinta conexiunea cu natura noastra spirituala si capacitatea noastra de a permite acesteia sa devina o parte integranta a vietii noastre material , oferindu-I spiritualitatii posibilitatea de a ne calauzi. In timp ce ansamblul sistemului nostrum energetic este animat de spiritul propriu, cea de-a saptea chakra este astfel aliniata incat permite o relatie stransa cu Divinul . Ea este Chakra Rugaciunii . “
Extras din cartea : Anatomia Spiritului Caroline Myss , Ph.D.

“Culoarea : Violet , precum si alb si auriu
Simbol : Lotus cu o mie de petale
Principiul de baza : Sinele Pur
Aferenti corporali : Creierul mare
Chakra – coroana este sediul celei mai inalte evolutii si impliniri ale omului. In unele scrieri ea este reprezentata de parca ar pluti deasupra capului. Ea straluceste in toate culorile curcubeului , dar culoarea violeta este dominant. Floarea exterioara a chakrei coroana este compusa din 960 de petale . In interiorul ei se afla o a doua floare , cu 12 petale , care straluceste intr-o culoare alba , strabatuta de auriu.
Asa cum in lumina incolora sunt reunite toate culorile spectrului , la fel si in chakra coroana se unesc toate energiile chakrelor inferioare . Chakra coroana este sursa si punct de pornire pentru manifestarea tuturor energiilor chakrelor Prin aceasta chakra suntem in legatura cu Sinele Divin lipsit de forma si de proprietati care contine toate formele si proprietatile .
Acesta este locul in care noi suntem acasa . De aici a inceput calatoria noastra prin viata si tot aici ne reintoarcem la sfarsitul evolutiei noastre . Aici traim in Dumnezeu si il experimentam pe Dumnezeu , devenind una cu originea divina care a pornit de aici . Campul nostrum energetic personal este contopit cu campul energetic universal . Tot ceea ce am inteles mai intai cu ajutorul intelectului si mai apoi prin intuitie , devine acum cunoastere deplina. Ceea ce aflam prin chakra coroana depaseste mult cunoasterea pe care o dobandim prin al treilea ochi . Caci aici nu mai suntem separate de obiectul cunoasterii . Traim diferitele forme de expresie ale Creatiei , printer care se numara si corpul nostrum , ca joc al constientului divin, cu care noi am devenit una .
Calea pentru deplina evolutie a chakrei coroana este indicate de culoarea violet . Violet este culoarea meditatiei si a autodaruirii. In timp ce pentru activarea celor sase chakre inferioare am putut intervene singuri in mod concret , aici nu mai putem decat sa ne oferim sis a ne transformam intr-un recipient.
Prin dezvoltarea deplina a celei de-a saptea chakre , in celelalte chakre se dizolva si ultimile blocaje limitative si energiile lor incep sa vibreze la cele mai inalte frecvente posibile. Fiecare chakra devine o oglinda a Fiintei Divine , la nivelul sau specific si pune la dispozitie potentialul cel mai inalt pe care il poate exprima .
Din momentul in care chakra coroana este pe deplin dezvoltata , rolul ei de a prelua energii consmice ia sfarsit. Acum ea radiaza singura energii. Acum se deschide arcul “cupei florale “ spre exterior , formand deasupra capului o coroana de lumina pura.

Funtionarea armonioasa
In cea de-a saptea chakra nu exista blocaje propriu-zise . Ea poate fi doar mai mult sau mai putin dezvoltata.
Dupa ce chakra coroana incepe sa se deschida , vei trai tot mai adesea momente in care dispare separatia dintre sinele tau launtric si viata exterioara . Constiinta iti este calma si larga si , in aceasta liniste , tu iti vei trai propria fiinta ca pe Sinele Pur atotprezent, in care exista toate lucrurile.
O data cu descatusarea treptata a chakrei coroana , aceste moment dein tot mai des si trairea lor este tot mail impede , pana cand devine o realitate permanenta. Daca fiinta ta este pregatita in acest sens , iluminarea definitiva poate sa apara subit in evolutia ta si nu mai faci nici un pas inapoi . Ai sentimental de a te fi trezit dintr-un vis indelungat si numai acum incepi sa traiesti in realitate . Strabatand calea pana aici , tu te-ai transformat intr-un recipient gol si acest caus s-a umplut pana la ultimul ungher cu Sinele Divin . Tu stii acum ca aceasta este propria ta fiinta , unica realitate stabile. “ Eul “ tau individual a devenit un “ Eu “ universal . Prin actiunile tale tu infaptuiesti viziunea Creatorului , iar lumina pe care o radiezi deschide inima tuturor fiintelor sensibile fata de prezenta divina. Daca doresti sa afli ceva , ajunge sa indrepti atentia catre acel lucru , caci toate exista chiar in tine , in Sinele Divin , cu care tu ai devenit una. Astfel , Creatia este o joaca ce se desfasoara in imensitatea neingradita a propriei tale constiinte.
Intelegi ca si material este doar o forma a gandului nascut in cunstiinta divina si , de aceea , material nu exista de fapt . Toate lucrurile pe care le consideri reale devin acum doar iluzii . Experimentezi marele Vid , dar acest vid este identic cu marea Deplinatate , caci este viata in esenta ei pura. Si aceasta esenta a vietii este fericirea pura .
La varstele cand , pe baza ciclurilor de viata , omul dispune de cea mai mare receptivitate fata de energiile chakrei coroana , ai sansa ca, in cadrul evolutiei tale de pana acum sa dobandesti o cunoastere atat de adanca si o implinire care pareau sa nu fie posibile pana in acel moment . Meditatiile si sentimentele de autodaruire catre Dumnezeu iti pot oferi , mai mult decat oricand , unele momente de intelegere a originii tale divine si trairi ale uniunii cu Dumnezeu. Trebuie sa te folosesti de aceste ocazii sis a patrunzi in interior mai mult decat inainte.

Efectele blocarii chakrei-coroana
Asa cum am vazut , deschiderea si armonizarea chakrelor descrise pana acum ne poate oferi déjà o mare implinire in cunoastere , trairi si capacitate. Insa pana la deschiderea chakrei –coroana omul are inca sentimental separarii fata de deplinatatea Sinelui si nu este definitive eliberat de teama . Aceasta teama mentine o ramasita de blocaje in chakre. Ele nu-si pot descatusa intreaga arie a posibilitatilor , energiile echakrelor nu vibreaza perfect la unison cu proiectul divin si nu realizeaza o armonie deplian intre ele.
Daca in anii in care ai posibilitatea dezvoltarii chakrei –coroana ( vezi ciclurile de viata ) nu te deschizi in fata adevarurilor spirituale , poti suferi de seintimentul nesigurantei si al inutilitatii. Trebuie sa privesti aceste senzatii drept avertismente pentru a te dedica introspectiei. Poate ca tinzi sa-ti privesti viata déjà traita ca pe o existent fara sens. Teama de moarte poate sa se contureze mai pregnant in constiinta ta . Poate ca incerci sa dejoci aceste sentimente neplacute printr-o activitate mai vie sau asumandu-ti noi responsabilitati , pentur a-ti dovedi ca esti de neilocuit . In aceasta perioada , de multe ori , se poate intampla sa-ti atragi o boala , care te sileste sa te opresti. Daca nu dai atentie mesajelor , probabil ca in urmatorii ani ai vietii tale vei ramane dependent de lucrurile parelnice , exterioare si de limitele “Eu”-lui tau personal.

Posibilitati pentur purificarea si activarea chakrei –coroana

Trairea in mijlocul naturii
Imensitatea si nemarginirea , apropierea de cer si eliberarea din intamplarile vietii personale, pe care le poti simti pe culmea singuratica a unui munte foarte inalt , pot cel mai bines a sprijine deschiderea celei de-a saptea chakre.

Terapia prin sunete
Forma muzicala : Muzica chakrei –coroana este linistea.
In tacere , intreaga noastra fiinta devine vigilenta si este gata de a reception sunetul divin care rasuna prin intreaga Creatie si care adduce iubirea si armonia in toate fenomenele manifestate . Pentru chakra –coroana este potrivita orice alta muzica ce te indeamna catrea aceasta tacere si care te pregateste sit e introduce in ea.
Vocal : Sunetul “m” deschide chakra-coroana . In India , aceasta consoana este socotita tot vocala “ M “ se intoneaza pe nota “Si” a gamei. El rasuna ca un zgmot incontinuu , fara limite si fara structura. Reprezinta unitatea nedivizata , Constiinta pura , informa si neingradita , in care toate formele sunt cuprinse latent.
Mantra : OM
Terapie prin culori
Violetul si albul actioneaza asupra chakrei coroana , deschizand-o si largind-o.
Culoarea violet conduce la transformarea sufletului si spiritului , deschizandu-le catre dimensiuni spiritual. Ea dizolva delimitarile sit e poate conduce pana la trairea unitatii cosmic .
Culoarea alba cuprinde intregul spectru al tonurilor coloristice . Ea integreaza diferitele niveluri ale vietii intr-o unitate superioara si deschide spiritual in fata luminii divine , a cunoasterii si a mantuirii.

Terapia prin pietre pretioase
Ametistul : Focul rosu al activitatii si lumina albastra a sensibilitatii , a tacerii si a departarilor se reunesc in ametist intr-o forta noua . El da o liniste invioratoare , dizolva temerile si lipsa de armonie si induce incredere in fortele Universului . Inclina spiritual catre cele eterne , favorizeaza meditatia si inspiratia.
Cristalul de stanca : Cristalul de stanca conduce omul catre o viziune mai cuprinzatoare care reuneste multiplicitatea colorata a vietii intr-o unitate armonioasa . Aduce limpezire si lumina in suflet si in spirit si favorizeaza cunoasterea spiritual. Ajuta sufletul sa se uneasca cu marele Suflet. De asemenea , elibereaza stagnarile si blocajele , ofera protective sis a o noua energie .
Terapia prin arome
Olibanum : Nu din intamplare tamaia care se obtine din rasina copacului olibanum a devenit substanta clasica cu care se cadelniteaza in ritualurile religioase. Aroma fumului sau are un effect inaltator asupra sufletului si spiritului si purifica atmosfera. Cotidianul se estompeaza , capacitatea omului de a crede se adanceste , iar sufletul este inaltat pe un plan superior , unde se poate transforma intr-un recipient al luminii divine.
Lotus: In Orient , floarea de lotus este simbolul implinirii spirituale. Inradacinata in namol , ea se ridica cu florile sale mult deasupra acestuia. La fel traieste si omul evoluat in aceata lume : adevarata lui fiinta ramane neatinsa de lume si se uneste cu Dumnezeu. Lotusul radiaza lumina si armonie si raspandeste iubire , bucurie si cunoastere . Parfumul florii de lotus poarta in sine acest mesaj . El inalta sufletul pregatit si receptive pe calea uniunii cu Dumnezeu . “
Extras din cartea : Centrii subtili de forta – Shailla Sharamon si Bodo J. Baginski

Afirmatii
Imi accept si constientizez spiritualitatea; Divinitatea salasluieste in mine; Sunt ghidata de forta lumini si a iubirii; Sunt ghidata de intelepciunea interioara; Universul este invatatorul meu.*
Sunt Una / Unul cu Energia Divina

Reclame
Explore posts in the same categories: Iubire si Lumina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: